- 1 -
ئیمام ناصر محمد یەمانی
02 - 09 - 1430 کۆچی
23 - 08 - 2009 زایینی
01:09 بەیانی
[بۆ بەدواداچوونی بەستەری سەرەکی بەشداری بەیانەکە]
https://mahdialumma.xyz/showthread.php?p=5720#post_5720
ــــــــــــــــــــــ
بەڵێ من دوو ونبوونم هەیە (غيبتين) یەکێکیان گەورەترە لەوی تر..
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته..
نعلم ان الائمة عليهم السلام معصومون بالعصمة التكوينية فما رأيكم انتم بهذا الموضوع؟
ونعلم ان الامام عليه السلام يعلم انه امام منذ ضغره هل انت تعلم انك امام ام ماذا؟
نعلم ان الامام مولود وقد غاب هل انت مولود ام ولدت ؟
الامامة محصورة في ولد الامام الحسين هل انت من ولد الامام الحسين عليه السلام؟
ارجو الرد على اسئلتي حصريا من قبل الاخ ناصر محمد اليماني هذا ولكم فائق شكري وتقديري
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
نعلم ان الائمة عليهم السلام معصومون بالعصمة التكوينية فما رأيكم انتم بهذا الموضوع؟
ونعلم ان الامام عليه السلام يعلم انه امام منذ ضغره هل انت تعلم انك امام ام ماذا؟
نعلم ان الامام مولود وقد غاب هل انت مولود ام ولدت ؟
الامامة محصورة في ولد الامام الحسين هل انت من ولد الامام الحسين عليه السلام؟
ارجو الرد على اسئلتي حصريا من قبل الاخ ناصر محمد اليماني هذا ولكم فائق شكري وتقديري
والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته
برای بەڕێزم؛ پێشتر فەتوامان داوە بەحەق بەوەی هیچ بەشەرێک نیە مەعسوم بێت لە هەڵە لە ژیانەکەی اللە ش لەوكەسە خۆش دەبێت کەوا تۆبە دەکات و دەگەڕێتەوەو ملکەچ دەبێت بەدڵسوزی بۆی، وەنەمبینی لەکتێبدا کەسێک هەبێت لە ناو هەموو خەڵکی مەعسوم بێت لەهەڵە تەنانەت بۆ یەکجاریش بێت لە ژیانەکەی بەپشتڕاستکردنەوەی ئەم فەرموودەیەی اللە ی پایەبەرز: {وَلَوْ يُؤَاخِذُ اللَّـهُ النَّاسَ بِظُلْمِهِم مَّا تَرَكَ عَلَيْهَا مِن دَابَّةٍ} صدق الله العظيم [النحل:61].
جا لەم ئایەتەدا ئەم فەتوایەتان بەحەق بۆ دەردەهێنم بەوەی عیسمەت بۆ اللە یە وەهەتا تەنانەت هەموو فریشتەکانیش دەیانبینم بەوەی هەڵەیەکی گەورەیان ئەنجامداوە لەکتێبدا، ئەمەش بەهۆی ئەم قسەیان: {قَالُوا أَتَجْعَلُ فِيهَا مَن يُفْسِدُ فِيهَا وَيَسْفِكُ الدِّمَاءَ} صدق الله العظيم [البقرة:30].
وەئەو هەڵەیەی کەوا ئەنجامیان دا لەبەرامبەر پەروەردگارەکەیان بەهۆی ئەوە بوو کەوا ئەوان زاناتر نین لە اللە تاکو ئەوە بڵێن لەبەرامبەر پەروەردگارەکەیان بە ناحەق، هەروەکو بڵێی ئەوان زاناترن لە اللە! ئەمەش هەڵەیەکی گەورەیە لەلای اللە وە فریشتەکان درکیان بەوە نەکرد تەنها لەوکاتەی اللە پێی وتن: {أَنبِئُونِي بِأَسْمَاءِ هَـٰؤُلَاءِ إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ} صدق الله العظيم [البقرة:31]،
جا سەیری فەرموودەکەی اللە ی پایەبەرز بکەن: {إِن كُنتُمْ صَادِقِينَ} صدق الله العظيم.
جا فریشتەکان زانیان بەوەی ئەوان هەڵەیان کردووە لەبەرامبەر پەروەردگارەکەیان لەبەرئەوەی ئەوان زاناتر نین لە اللە، هەرلەبەرئەوەش وتیان: {قَالُوا سُبْحَانَكَ لَا عِلْمَ لَنَا إِلَّا مَا عَلَّمْتَنَا ۖ إِنَّكَ أَنتَ الْعَلِيمُ الْحَكِيمُ ﴿٣٢﴾} صدق الله العظيم [البقرة].
وە لە کتیێبدا نەمبینی کەس مەعسوم بێت لەهەڵە بەتەنها یەک کەس نەبێت ئەویش ئەو کەسەیە کەوا هیچ کەس و شتێک هاوشێوەی ئەو نیە؛ کەوا بریتیە لە اللە ی پەروەردگاری هەموو جیهان.
وەهەرچی ئەم پرسیارەتە کەوا دەڵێی: "ئایا ناصر محمد یەمانی لە بچوکیەوە دەزانێت بەوەی مەهدی چاوەڕوانکراوە؟". جا ئەوە بەتەنها هەستێک بووە لە دڵمدا لەوکاتەی تەمەنم نزیکی بیست ساڵ دەبوو یان بەکەمێک زیاتر، بەڵام من پەنام دەگرت بە اللە لەترسی ئەوەی نەوەک ئەمە وەسوەسەیەک بێت لەلایەن شەیتانی نەفرەتلێکراوەوە لەبەرئەوەی شەیتانەکان وەسوەسە دەکەن لە ناخی زۆرێک لە خەڵکی بەوەی ئەوان مەهدی چاوەڕوانکراون ئەمەش تاکو لەسەر اللە قسە بکات لەکاتێکدا ناشزانێت. وەمن ئەوکاتە فەتوام نەداوە بۆ خەڵک بەوەی من مەهدی چاوەڕوانکراوم تەنها لەدوای ئەوەی لەلایەن اللە وە فەتواکە هات بۆ بەندەکەی بەحەق، وە اللە بەڵگەی بەڕاستدانانەکەمی بۆ ئەوەی بانگەشەی بۆ دەکەم کرد بەوەی دەسەڵاتی زانستەکەمی زیاد کرد بەسەر سەرجەم زانایانی ئوممەتدا جا هەرگیزاو هەرگیز هیچ یەکێک گفتوگۆم لەگەڵدا ناکات بەقورئان ئەوا لەم کاتەدا هەر من بەسەریدا زاڵ دەبم بەدەسەڵاتی زانستی ڕوون و ڕاشکاوی بە بەڵگەوە جا ئەوە بریتیە لە بەڵگەی هەڵبژاردن بۆ پێشەوایەتی و سەرکردایەتی بە فەرمانی اللە بۆ موسڵمانان.
وەسەبارەت بە وون بوونەکان سوێند بە اللە من قسە ناکەم تەنها بە حەق نەبێت، وەبەڵێ من دوو وون بوونم هەیە یەکێکیان گەورەترە لەوی تر له کەس و کارو شوێنەکەم بەڕەچاوکردنی بارودۆخی کەسی خۆم کەوا حەزناکەم جارێکی تر باسی بکەم، گرنگ ئەوەیە ئەوان زانیان بەوەی لەدوای ون بوونەکەی یەکەم من لە کوێم لە زەویدا جا لەناکاو بۆیان دەرکەوت بەوەی من لە عێڕاقم لەدوای ئەوەی منیان لە کەناڵێکی ئاسمانی عێڕاقیدا بینی لەمیانەی جەنگە دوژمنکاریەکەی ئەمریکا لەسەر سوفیانی، جا چومە ناو عێڕاق بەکەمێک پێش جەنگەکە بە هەفتەیەک تەنها وەبەڕاستی شان بەشانی صدام حسین وەستام بۆ بەرگری کردن لەموسڵمانان و زەوی و ئابڕوویان وەنەشم دەزانی ئەو سوفیانیە بەڵام ناپاکەکان ناپاکیان لە موجاهیدەکان کرد کەوا لەدوایاندا دەیانکوشتن بەوەی ناچاریان کردن لەسەر پاشەکشە کردن.
بەهەرحاڵ بەڕاستی کەس و کارەکەم و ئەوانەی منیان دەناسی لە هاوڕێ و برادەرەکانم وە لەوەی منی دەناسی لەهۆزەکەم و هۆزەکانی تر هەموویان وا گومانیان برد بەوەی من کوژراوم لە عێڕاق پاشان لەناکاو دەرکەوتنی منیان بینیەوە لەیەمەن لەدوای وون بوونەکەی دووەم، جا هەردوو وون بوونەکە کۆتایی پێهات فەرمانەکانیش هەر بۆ لای اللە دەگەڕێنەوە. وە پێشریش نەخشەو پلانم بۆیان دانەنابوو سوێند بە پەروەردگاری هەموو جیهان، بەڵام هەردوو وون بوونەکە بە قەدەرو کاتێکی دیاریکراو بوو لە دێڕە نوسراوەکانی کتێبەکەی اللە.
وەهەرچی سەبارەت بە ڕەچەڵەکەکەمە جا ئەوە من لەنەوەی ئیمام حوسێن کوڕی عەلی کوڕی ئەبو تاڵیبم دروودو سڵاویان لێبێت.
وە دروودو سڵاو لەسەر نێردراوو پێغەمبەرەکان سوپاس و ستایشیش بۆ اللە ی پەروەردگاری هەموو جیهان
براتان ئیمام ناصر محمد یەمانی.